Vīzas


Valstu un teritoriju saraksts, uz kurām var doties bez vīzas vai iepriekš saņemot ieceļošanas atļauju skatīt  šeit.

Ārlietu ministrijas mājaslapā ir publicēta tās rīcībā esošā oficiālā informācija. Vēršam uzmanību, ka šī informācija var nebūt pilnīga, jo valstīm ir tiesības operatīvi noteikt izmaiņas ieceļošanas kārtībā un uzturēšanās nosacījumos. Tādēļ aicinām vienmēr precizēt šos jautājumus konkrētās ārvalsts diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā.

Vīzu noformēšana uz Krieviju: 
Vīzas veids Tips 10 d.d. 4 d.d.
Tūrisms / 30 dienas 1-kārtēja 80 125
Tūrisms / 30 dienas bērni, pensionāri 1-kārtēja 80 125
Darījuma / 90 dienas 2-kārtēja 120
Darījuma / 1 gads / ar iepriekšējo vīzu Daudzk. 120
Darījuma / 1 gads / UFMS 21 k.d.+vīza Daudzk. 190
Vīzas pārlīmēšana uz jauno pasi Daudzk. 80
Tranzīts 1-2-kārtēja 80 120

 

Visas citas vīzas - ārzemju pilsoņiem, ar savu ielūgumu – darba, mācību, humanitārās un citas
(kas nav norādīti tabulā) pēc pieprasījuma!

Krievijas vīzas noformēšanai nepieciešamie dokumenti:

  • Pase;
    · 1 foto (krāsaina, uz baltā fona, 3,5 cm x 4,5 cm);
    · Anketa;
    · Vairākkārtējai vīzai nepieciešama iepriekšeja vīza un zīmogi (robežu sķersošanas pēdējā gada laikā).
    · Tranzītvīzas noformešanai niepecešama galamērķa valsts vīza (ja vīza ir obligāta) un
    braukšanas bilešu kopijas no pilsētas - ceļojuma sākumpunkta līdz galamerķa pilsētai.

Vīzu noformēšana uz Baltrieviju:

Vīzas veids 6 darba dienas 3 darba dienas
VIESOŠANĀS / līdz 30 dienām 1-kārtēja 45 70
VIESOŠANĀS / līdz 30 dienām 2-kārtēja 62 88
BĒRNI / līdz 6 g. 20 25
DARĪJUMA / līdz 90 dienam / daudzkārtējā ar klienta ielugumu 95 130
DARĪJUMA / līdz 90 dienam / daudzkārtējā ar mūsu ielugumu 145 195
DARĪJUMA / līdz 1 gadam / daudzkārtējā ar klienta ielugumu 185 215
DARĪJUMA / līdz 1 gadam / daudzkārtējā ar mūsu ielugumu 285 305
DARĪJUMA / līdz 1 gadam / daudzkārtējā kravas auto vadītājiem 230 260
TRANZĪTS / 1-kārtējā 30 60
TRANZĪTS / 2-kārtējā 35 65
TRANZĪTS / daudzkārtējā 65 100
TRANZĪTS / 1-2-kārtējā bērniem līdz 6 gadiem 20 25
TRANZĪTS / daudzkārtējā bērniem līdz 6 gadiem 20 25
TŪRISMS 45 70
TŪRISMS / bērniem līdz 6 gadiem 20 25 

Vīzas noformēšanai nepieciešamie dokumenti:

  • 1 foto 3,5 cm x 4,5 cm uz balta fona (80% seja);
    •pase ar tukšām lapām;
    •anketa;
    •uzaicinošspersonas vārds,uzvārds, adrese, tālrunis;
    •apdrošināšanaspolise.

    Darījuma vīzas noformēšanai niepecešami arī:•uzaicinoša uzņemūma adrese, tālrunis, kontaktpersonas vārds un uzvārds,
    organizācijas nodarbošanās joma;
    •brauciena mērķis.

 

Vīzu noformēšana uz Kazahstānu:

 

Vīzas veids Vīzas tips Pilsoņi (7-14 darba dienas) Nepilsoņi (7-14 darba dienas) Tūrisms / 30 dienas
Tūrisms / 30 dienas 1-kārtēja 140
Tūrisms / 60 dienas 2-kārtēja 190
Tūrisms / 90 dienas 3-kārtēja 205
Tūrisms / bērniem 1-kārtēja -
Tranzīts 1-kārtēja 35
Tranzīts 2-kārtēja 50
Komercvīza / 30 dienas 1-kārtēja 160
Komercvīza / 30-60 dienas 1-2-kārtēja 230
Komercvīza / 90 dienas 3-kārtēja 180 245
Komercvīza / 6 mēnešī Daudzk. 225 310
Komercvīza / 1 gads Daudzk. 245   350


Vīzas noformēšanai nepieciešamie dokumenti:

  • Pase;
    · 1 foto;
    · Anketa;
    ·Vairākkārtējai vīzai nepieciešama iepriekšeja vīza.
    · Tranzītvīzas noformešanai niepecešama galamērķa valsts vīza (ja vīza ir obligāta) un
    braukšanas bilešu kopijas no pilsētas - ceļojuma sākumpunkta līdz galamerķa pilsētai. 
    Kazahstānas vēstniecības konsulārās nodaļa darba dienas:· Pirmdiena;
    · Otrdiena;
    · Ceturtdiena;
    · Piektdiena.